ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΟΥΖΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/05/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Νανά Δαρειώτη

Ημερομηνία προβολής 23/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 250 γρ. φέτα Δωδώνη
  • 1 φλ. γάλα Δωδώνη
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 100 ml ούζο
  • ½ ματσ. άνηθο 
  • 3 – 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε κυβάκια πάχους 1,5 εκ. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια και τα αχνίζουμε μαζί με το κοτόπουλο σε ένα βαθύ τηγάνι με ½ φλ. νερό και λάδι.
Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να δένει.
Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια και τη προσθέτουμε στο κοτόπουλο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο με σκεπασμένο καπάκι μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα μας, περίπου 20 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε τις ταλιατέλες, τις οποίες έχουμε βράσει 1 λεπτό λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας. Ψιλοκόβουμε άνηθο και τον προσθέτουμε, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε!