ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΟΥΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΕΤΟΙΜΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία προβολής 03/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φύλλο ζύμη κουρού
  • 12 προψημένα κεφτεδάκια στον ατμό Ifantis
  • 1 ντομάτα 
  • 150 γρ. φέτα
  • Μαϊντανό
  • Βασιλικό
  • Ελαιόλαδο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το φύλλο της ζύμης κουρού σε 12 τετράγωνα. Κόβουμε τη ντομάτα σε λεπτές ροδέλες, τη φέτα σε μικρές και λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και το μαϊντανό. Σε κάθε τετράγωνο ζύμης βάζουμε ντομάτα, φέτα, από πάνω 1 κεφτεδάκι, βασιλικό, μαϊντανό και κλείνουμε τη ζύμη σαν πουγκάκι. Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, αλείφουμε με ελαιόλαδο τα πουγκάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Εάν χρησιμοποιήσουμε φύλλο κρούστας τότε θα βάλουμε 3 – 4 φύλλα κρούστας για κάθε πουγκάκι, ενώ στη περίπτωση της σφολιάτας το ιδανικό αποτέλεσμα θα το γευτούμε μόνο όσο τα πουγκάκια είναι ζεστά.