ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΙΝΟΑ & ΑΒΓΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/11/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Λυγερή Γαΐτη
ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο Ifantis
  • 1/2 φλ. κινόα
  • 1 κρεμμύδι
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ φλ. κρασί
  • Χυμό & ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 10 ντοματίνια
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/2 ματσ. άνηθο
  • 1-2 αβγά 
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε την κινόα με νερό. 
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το ξερό κρεμμύδι. 
Στη συνέχεια τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο και βούτυρο, μέχρι να μαλακώσουν και τα αλατίζουμε. 
Σβήνουμε με το λευκό κρασί. 
Προσθέτουμε το σπανάκι, την κινόα, το ξύσμα και το χυμό πορτοκάλι. 
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κούπα βραστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και το αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να βράσει το σπανάκι. Έπειτα προσθέτουμε το τριμμένο μοσχοκάρυδο, τα ντοματίνια και τον άνηθο ψιλοκομμένο.
Τηγανίζουμε σε βούτυρο το αβγό, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. 
Σερβίρουμε το σπανάκι με την κινόα και από πάνω προσθέτουμε το αβγό.  
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page