ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/06/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον chef Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ


Για 12 μερίδες

Για το σιμιγδαλένιο χαλβά:

  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 2κ.σ κακάο
  • 1/2κ.γ καφέ
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 φλούδα λεμόνι
  • 1 φλούδα πορτοκάλι
  • 200γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα


Για το γλάσο σοκολάτας:

  • 150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150γρ. νερό βραστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιμιγδαλένιο χαλβά
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη,το κακάο τον ελληνικό καφέ, τη κανέλα, τη φλούδα λεμονιού, τη φλούδα πορτοκαλιού και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Μόλις είναι έτοιμο το σουρώνουμε.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το σιμιγδάλι και σε μέτρια φωτιά το καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πιάσει, περίπου θα χρειαστούν γύρω στα 6-7 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε το αμύγδαλο το ανακατεύουμε λίγο και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά-σιγά κουταλιές από το καυτό σουρωμένο σιρόπι, ανακατεύουμε συνέχεια και κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλα το σιρόπι. Το μείγμα μας θα αρχίσει να δένει. Μόλις είναι έτοιμο το μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Για το γλάσο:
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια μεριά να ομογενοποιηθεί το γλάσο.
Μόλις είναι έτοιμοι οι χαλβάδες τους αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με το γλάσο και σερβίρουμε.