ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΚΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΡΑΣΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Νίκη Μηταρέα, δημοσιογράφο γαστρονομίας

Ημερομηνία Προβολής: 30/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 18 σύκα αποξηραμένα
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 1½ φλ. ζάχαρη μαύρη
  • 2 ξυλάκια κανέλλας
  • 4-5 γαρύφαλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί με τη ζάχαρη και βράζουμε για 6-8 λεπτά. Πλένουμε τα σύκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του κρασιού μαζί με την κανέλλα και τα γαρύφαλλα. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε τα σύκα με τρυπητή κουτάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο του σιροπιού μέχρι να δέσει. Το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα τα σύκα. Τα σερβίρουμε με γιαούρτι ή άγλυκη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.