ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ & ΣΑΛΤΣΑ ΣΥΚΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/12/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γκίκα Ξενάκη
YΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
  • 4 φέτες Arla Aυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι (120 γρ. η μία)
  • 3 αβγά 
  • 10 φέτες του τοστ 
  • 150 γρ. φουντούκια ανάλατα χωρίς φλούδα 
  • Αλεύρι (για το πανάρισμα)
  • Σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
Για τη σάλτσα σύκου:
  • 6-8 σύκα αποξηραμένα
  • 200 γρ. μαυροδάφνη
  • 50 γρ. ξίδι βαλσαμικό με μέλι Kalamata Papadimitriou
  • 70 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1/2 ξύλο κανέλλας
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 4-5 κόκκους κάρδαμο
  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
Για το σερβίρισμα:
Σαλάτα πράσινη ανάμικτη (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σάλτσα σύκου:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαυροδάφνη, το κόκκινο κρασί, τα σύκα ψιλοκομμένα, το ξύλο κανέλλας, το κάρδαμο, τη ζάχαρη και το βαλσαμικό ξίδι με μέλι. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. 
Στο τέλος, εκτός φωτιάς, δένουμε τη σάλτσα με το βούτυρο.
Τρίβουμε τις φέτες του τοστ στο μούλτι. Έπειτα τρίβουμε τα φουντούκια. 
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά. Περνάμε τις φέτες τυριού από το αλεύρι, μετά από το αβγό, έπειτα από την τριμμένη ψίχα και το ξαναβουτάμε στο αβγό. Ανακατεύουμε τα τριμμένα φουντούκια με την ψίχα και πανάρουμε στο τέλος το τυρί.
Τηγανίζουμε σε σπορέλαιο το παναρισμένο τυρί και το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Περιχύνουμε το σαγανάκι με τη σάλτσα σύκου και σερβίρουμε με ανάμικτη πράσινη σαλάτα.