ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/06/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Pastry Chef Δημήτρη Λεμοντζόγλου

Ημερομηνία προβολής 03/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 8 μερίδες)

  • 1 ½ lt γάλα
  • 50 γρ. ρύζι γλασέ 
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 κρόκους αβγών
  • 1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ιδανικά μουλιάζουμε το ρύζι από το προηγούμενο βράδυ. Βράζουμε το 1κ. γάλα με το ρύζι στην κατσαρόλα για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Στη συνέχεια βάζουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ, τους κρόκους αβγού, ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στο γάλα με το ρύζι. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε πυρίμαχα φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέσα σε ταψί με νερό (μπεν μαρί), στους 250 βαθμούς για 10 λεπτά, όσο να καεί από πάνω το ρυζόγαλο. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τα διατηρούμε στο ψυγείο έως 3 ημέρες.