ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Φιλάρετο Ψημένο

Ημέρα προβολής 20/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ματσ. φρέσκια ρίγανη
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 1 αβγό
  • 300 γρ. τυρί φέτα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι – πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • 100 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 10 ελιές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
Ψιλοκόβουμε τα τρυφερά κομμάτια της φρέσκιας ρίγανης.
Βάζουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το αβγό, τη φέτα, τη ρίγανη και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα κάνουμε κεφτεδάκια πιέζοντας με την παλάμη μας.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά με τυρί Δομοκού και ελιές.