ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΤΑΚΙΑ MUFFINS ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ, ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ

ΠΙΤΑΚΙΑ MUFFINS ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ, ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ  ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

(για 12 πιττάκια)

 

Για τα πιττάκια

2 φύλλα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ME ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΝΑΚΙ

Ελαιόλαδο για τα φύλλα

6 φέτες προσούτο

1κ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

 

Για τη γέμιση

2κ.σ βούτυρο

2κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

350-400γρ. γάλα

2 αυγά

150γρ. κασέρι τριμμένο

4 φέτες προσούτο ψιλοκομμένο

2κ.σ  τυρί κρέμα

2κ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Αλάτι-πιπέρι

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλεύρι και τα καβουρδίσουμε για 2 λεπτά, ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 5-10’ λεπτά να κρυώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, το τυρί κρέμα, το κασέρι, το προσούτο  το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε πολύκαλά.

 

Συναρμολόγηση

Τοποθετούμε το φύλλο με την οριζόντια (μεγαλύτερη πλευρά του) σαν βάση και το κόβουμε σε 3 ίσες οριζόντιες λωρίδες.  Στη συνέχεια το κόβουμε σε 4 κάθετες ίσες λωρίδες για να σχηματίσουμε 12 μικρά τετράγωνα κομμάτια φύλλου.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το 2 φύλλο.

Aλείφουμε τη θήκη για muffin (cupcake) με ελαιόλαδο, με ένα πινέλο. Αλείφουμε ένα τετράγωνο κομμάτι με ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στη βάση της θήκης για muffin. Στη συνέχεια, τοποθετούμε από πάνω του ½ φέτα προσούτο και μετά σκεπάζουμε με ένα δεύτερο κομμάτι φύλλο, το οποίο αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα.

Γεμίζουμε κάθε «muffin» με τη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το φύλλο και να πάρουν χρώμα τα πιτάκια.

Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

 

Συναρμολόγηση

Τοποθετούμε το φύλλο με την οριζόντια (μεγαλύτερη πλευρά του) σαν βάση και το κόβουμε σε 3 ίσες οριζόντιες λωρίδες.  Στη συνέχεια το κόβουμε σε 4 κάθετες ίσες λωρίδες για να σχηματίσουμε 12 μικρά τετράγωνα κομμάτια φύλλου.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το 2 φύλλο.

Aλείφουμε τη θήκη για muffin (cupcake) με ελαιόλαδο, με ένα πινέλο. Αλείφουμε ένα τετράγωνο κομμάτι με ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στη βάση της θήκης για muffin. Στη συνέχεια, τοποθετούμε από πάνω του ½ φέτα προσούτο και μετά σκεπάζουμε με ένα δεύτερο κομμάτι φύλλο, το οποίο αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα.

Γεμίζουμε κάθε «muffin” με τη γέμις. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το φύλλο και να πάρουν χρώμα τα πιτάκια.

Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page