ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΛΑΦΙ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΠΙΛΑΦΙ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/04/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΠΙΛΑΦΙ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

400 ΓΡ. AGRINO BELLA (PARBOILED) EΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΜΑΚΡΥΚΟΚΚΟ ΡΥΖΙ ΓΙΑ ΣΠΥΡΩΤΟ ΠΙΛΑΦΙ

140 ΓΡ. ΚΡΕΜΜΥΔΙ

4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

40 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

700 ML ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

1 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ

2 Κ.Γ. ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΓΛΥΚΟ

¼ K.Γ. ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

2 Κ.Σ. ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΠΟΥΚΕΤΟ (ΠΡΑΣΟ, ΜΑΪΝΤΑΝΟ, ΔΑΦΝΗ, ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ, ΚΑΝΕΛΛΑ)

1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

 ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ:

250 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

2 Κ.Γ. ΣΟΥΜΑΚ

40 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

Για το πιλάφι με μυρωδικά

Σωτάρουμε σε βούτυρο και ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι και το φρέκσο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, το γλυκό μπούκοβο, το γαρύφαλλο τριμμένο και σβήνουμε με τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε το ρύζι με το ζωμό να ζεσταθεί και στη συνέχεια το βάζουμε στο ταψί με το αρωματικό μπουκέτο μυρωδικών. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 18-19 λεπτά.

Έπειτα ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το σουμάκ.

Σερβίρουμε το πιλάφι με τα μυρωδικά προσθέτουμε το αρωματισμένο τυρί κρέμα και γαρνίρουμε με δυόσμο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page