ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΧΙΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ, ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΚΥΜΙΝΟ (ΑΛΑΔΩΤΟ)

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/04/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Ημερομηνία Προβολής: 22/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


Από την Γεωργία Κοφινά

ΥΛΙΚΑ (για 1 ½ φλ. ταχινοσαλάτα)

  • 1 φλ. ρεβίθια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Χυμός 1 λεμονιού (ή παραπάνω)
  • 4 κ.σ. ταχίνι (ανακατεμένο καλά με το «λάδι»του)
  • 1 ½  κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 5 κ.σ. νερό (ή παραπάνω αν χρειαστεί)
  • Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια 6-8 ώρες το ελάχιστο. Τα βράζουμε σε καθαρό νεράκι με ένα κρεμμύδι και ένα φύλλο δάφνης. Στην συνέχεια τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε επίσης στο μίγμα χυμό από ένα λεμόνι και 4 κ.σ. ταχίνι. Χτυπάμε το μίγμα μέχρι να πήξει με λίγο νερό. Θα είναι πολύ πηχτό. Χτυπάμε πάλι καλά. Προσθέτουμε κι άλλο νερό λίγο-λίγο και το χτυπάμε μέχρι να αραιώσει και να γίνει μια λεία πηχτή κρέμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Χτυπάμε πάλι μέχρι να ασπρίσει.  Σερβίρουμε σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με πάπρικα, κύμινο ή σκόρδο. Συνοδεύουμε με ψητές πιτούλες.