ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Λινό

Ημέρα προβολής 11/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

Για 4 μερίδες

  • 1 μικρό κοτόπουλο
  • ½ κιλό χερίσια μακαρόνια ή πέννες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • 1-2 κρεμμύδια ξερά
  • 2-3 κρεμμύδια φρέσκα
  • 3-4 ντομάτες ώριμες
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
  • 1-2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 1 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 500 γρ. κεφαλοτύρι
  • 5-6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Aπαλό
  • Αλάτι-πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε στη χύτρα το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και τα φύλλα δάφνης. Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει και το καθαρίζουμε από τα κόκκαλα.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, για περίπου 10 λεπτά.

Για τη σάλτσα:

Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, την πιπεριά Φλωρίνης, την πράσινη πιπεριά και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε το κοτόπουλο. Έπειτα ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, το ζωμό κότας, το νερό, αλάτι, πιπέρι, τη μαστίχα, τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη με βούτυρο.
Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Στη συνέχεια βάζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό για μισή ώρα να τελειώσει μόνο του.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.