ΣΥΝΤΑΓΕΣ

PANCAKES

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/03/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Chef Μαριλού Παντάκη

Ημέρα προβολής 27/03/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη:

  • 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 7 γρ. αλάτι
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. μαγειρική σόδα
  • 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 450 ml. γάλα φρέσκο
  • 2 αβγά
  • 40 ml ξίδι λευκό
  • 80 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora

Για τα αλμυρογλυκά:
1 αβγό
3 φετες μπέικον
1/3  φλ. σιρόπι σφένδαμου

Για τα γλυκά:
½ φλ. πραλίνα
3 κ. σ. τριμμένο μπισκότο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
Προσθέτουμε τα αβγά, ανακατεύουμε.
Έπειτα βάζουμε τη λιωμένη μαργαρίνη, ανακατεύοντας.
Τέλος προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε.  
Βάζουμε σε ένα τηγάνι μαργαρίνη με βούτυρο, ρίχνουμε με κουταλιές το μείγμα και ψήνουμε τα pancakes.
Τηγανίζουμε τα αβγά σε ελαιόλαδο και ψήνουμε το ψιλοκομμένο μπέικον.
Σερβίρουμε τα αλμυρογλυκά pancakes με το αβγά, το μπέικον και περιχύνουμε με το σιρόπι σφένδαμου.
Σερβίρουμε τα γλυκά pancakes, με την πραλίνα και με τριμμένο μπισκότο