ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/05/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
300 ΓΡ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ
200 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
60 ΓΡ. ΑΜΥΓΔΑΛΑ
50 ΓΡ. ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
250 ΓΡ. BLUEBERRIES
ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
600 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
800 ML ΝΕΡΟ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιρόπι:
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλλας, για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει σιρόπι.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το χοντρό σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι. Έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφηθεί.
Βάζουμε τον σιμιγδαλένιο χαλβά σε μια φόρμα με τρύπα στη μέση, ρίχνουμε τα blueberries, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τον αφήνουμε για λίγη ώρα, να σφίξει.
Ξεφορμάρουμε τον χαλβά. Σερβίρουμε με παγωτό και blueberries.