ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ & ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/04/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Ημέρα προβολής 09/04/15
Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
YΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
  • 200 γρ. γάλα καρύδας
  • 200 γρ. κρέμα καρύδας
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ταχίνι
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 1 βανιλίνη 
Για την σάλτσα:
  • 260 γρ. κόκκινα φρούτα (φράουλες, σμέουρα, βατόμουρα)
  • 80 ml μαυροδάφνη
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 5-6 φύλλα φρέσκο δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το γάλα καρύδας, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το ταχίνι, την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να διαλυθεί καλά το ταχίνι. 
Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5 λεπτά.
Τα αφήνουμε να μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε  και μετά τα προσθέτουμε στο μείγμα με το γάλα καρύδας ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσουν.
Περνάμε το μείγμα της πανακότας από ψιλή σίτα. Έπειτα τη μοιράζουμε σε μικρά φορμάκια σιλικόνης, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τη βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να πήξει.
Σωτάρουμε σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, τις φράουλες, τα σμέουρα και τα βατόμουρα. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και λιώνουμε τα κόκκινα φρούτα με μια ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά, για 5-6 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει και την αφήνουμε να κρυώσει. Στο τέλος ρίχνουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο.
Βυθίζουμε τα μικρά φορμάκια σιλικόνης με την πανακότα σε μια μεγαλύτερη φόρμα ή σε ένα μπολ με ζεστό νερό, για λίγα δευτερόλεπτα, και την ξεφορμάρουμε. 
Σερβίρουμε με την πανακότα με 2-3 κουταλιές από την σάλτσα κόκκινων φρούτων και γαρνίρουμε με δυόσμο.