ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ & ΜΕΛΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/10/2011

Βαθμός δυσκολίας:


Από τη Γεωργία Μοσχογιάννη

Ημερομηνία Προβολής: 27/10/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φέτες/150 γρ. μπούτι ή νουά
  • 6 πορτοκάλια
  • 2 λεμόνια
  • 2 ζωμούς βοδινού Knorr σπιτικό
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κ.σ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι το κρέας.
Στύβουμε 6 πορτοκάλια και 2 λεμόνια. Σβήνουμε με το χυμό τους το κρέας και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί.
Ψήνουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει [περίπου 2 ώρες]
Βγάζουμε το κρέας από τη σάλτσα.
Βάζουμε στη σάλτσα 2 κουταλιές μέλι και 2 σπιτικούς ζωμούς βοδινού και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει τελείως το νερό.
Όταν εξατμιστεί το νερό και κάνει φούσκες, η σάλτσα είναι έτοιμη.
Βάζουμε ξανά μέσα τις φέτες κρέατος για να πιουν τη σάλτσα και σερβίρουμε