ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ & ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ & ΑΜΥΓΔΑΛΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/01/2017

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙ (ΧΤΕΝΙ)
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΠΡΑΣΟ (ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΜΕΡΟΣ)
1 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ
40 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
30 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
200 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
600 ML ΖΩΜΟ ΒΟΔΙΝΟΥ
1 Κ.Γ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ
140 ΓΡ. ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 LIMΕ
40 ML ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
3 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το μοσχαράκι σε μικρά κομμάτια. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Θωρακίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Το αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο, για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, το αφήνουμε να βράσει, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και αλατοπιπερώνουμε. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το κρέας και ρίχνουμε τον ζωμό βοδινού. Αφού πάρει μία βράση, προσθέτουμε το τζίντζερ ψιλοκομμένο, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει, για 45-55 λεπτά. Όταν το λεμονάτο μοσχαράκι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα χοντροκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα, το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα λάιμ, το χυμό λεμονιού και το θυμάρι. Το αφήνουμε να βράσει για άλλα 1-2 λεπτά και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page