ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/05/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Νεκτάριο Δανιηλίδη
Ημέρα προβολής 08/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 220 γρ. συκώτι
- 2 κρεμμύδια
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 20 ml βαλσαμικό ξίδι Kalamata Papadimitriou
- Χυμό από ½ πορτοκάλι
- 2 κλων. θυμάρι
- 20 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Απαλό
- ½ φλ. αλεύρι
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μεγάλες φέτες τα κρεμμύδια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την καστανή ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά περίπου στο μισό.
Αλευρώνουμε το συκώτι και από τις 2 πλευρές και το ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι και το χυμό πορτοκάλι.
Ρίχνουμε το θυμάρι και αφήνουμε το συκώτι να γλασάρει.
Σερβίρουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το συκώτι κομμένο σε φέτες. Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με θυμάρι.