ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΗΛΟFFIE

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

ΜΗΛΟFFIE - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

8 ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ BROWNIES Ή ΑΛΛΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ
400 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
400 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
50 ΓΡ. ΞΥΣΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ½ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΣΚΟΝΗ ΚΑΚΑΟΥ
ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ:
4 ΜΗΛΑ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
3 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ
1 ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
1 Κ.Γ. ΒΑΝΙΛΙΑ ΥΓΡΗ
4 Κ.Σ. ΚΟΝΙΑΚ

ΓΙΑ ΤΑ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ:
100 ΓΡ. ΨΙΧΑ ΚΑΡΥΔΙΟΥ
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
2 Κ.Σ. ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κύβους. Στη συνέχεια τα σωτάρουμε σε βούτυρο, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το ξύλο κανέλλας, τον αστεροειδή γλυκάνισο, την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν.
Σβήνουμε με το κονιάκ και τα αφήνουμε, για 1-2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για τα ζαχαρωμένα καρύδια:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να εξατμιστεί το σιρόπι και να αρχίσουν να ζαχαρώνουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, απλώνουμε τα ζαχαρωμένα καρύδια σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί.

Μοιράζουμε τα brownies σε ποτήρια, προσθέτουμε μια κουταλιά καραμελωμένα μήλα, λίγο τυρί κρέμα με σοκολατένια γεύση και τη σαντιγί. Ρίχνουμε από πάνω τριμμένη σοκολάτα, ξύσμα πορτοκαλιού και ζαχαρωμένο τριμμένο καρύδι, πασπαλίζουμε με σκόνη κακάου και στολίζουμε με φύλλα δυόσμου.

 

Σημείωση: Την ίδια συνταγή μπορούμε να τη φτιάξουμε με κυδώνια ή αχλάδια.