ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΙΛΦΕΙΓ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Από τον Chef Γιάννη Καβούκη

ΜΙΛΦΕΙΓ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/03/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

2 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

30 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

30 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ

ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)

 

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ:

200 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

50 ΓΡ. ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

2 ΑΒΓΑ

1 Κ.Σ. ΓΛΥΚΟΖΗ

1/2 ΣΦΗΝ. ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

500 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ME 36% ΛΙΠΑΡΑ (ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΙ)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε στη μέση ένα φύλλο κρούστας, απλώνουμε το μισό φύλλο σε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Προσθέτουμε το άλλο μισό φύλλο, το βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Έπειτα  κόβουμε τα φύλλα σε τετράγωνα κομμάτια και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά.

Για τη μους πορτοκαλιού:
Λιώνουμε τη σοκολάτα πορτοκάλι και τη λευκή σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί.
Βάζουμε τα αβγά σε ένα μεταλλικό μπολ και τα χτυπάμε με ένα σύρμα, πάνω σε ένα μπεν μαρί, μέχρι να αφρατέψουν. Αναμειγνύουμε τα χτυπημένα αβγά με τη λιωμένη σοκολάτα. Προσθέτουμε τη γλυκόζη και το λικέρ πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί.
Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
Βάζουμε τη μους σε ένα κορνέ και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει.

Για το σερβίρισμα:
Απλώνουμε τέσσερα ψημένα φύλλα κρούστας, εναλλάξ με τη μους πορτοκαλιού και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.