ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΙΛΦΕΙΓ ΓΙΟΡΤΙΝΗΣ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑΣ

Aπό την Chef Τασούλα Κουφοπούλου

ΜΙΛΦΕΙΓ ΓΙΟΡΤΙΝΗΣ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/12/2015

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
4 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
1/2 ΦΛ. ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΑ
1/2 ΦΛ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ:
4-5 ΠΑΤΑΤΕΣ BABY
5-6 ΦΕΤΕΣ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ IFANTIS
1 LT ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
2 Κ.Σ. ΞΙΔΙ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1/2 ΛΕΜΟΝΙ
ΞΥΣΜΑ & XΥΜΟ ΑΠΟ 1/3 ΛΑΙΜ
2 ΚΛΩΝ. ΛΕΜΟΝΟΘΥΜΑΡΟ
1 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ
1/2 ΦΛ. ΣΠΟΡΟΥΣ ΡΟΔΙΟΥ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας. Το βουτυρώνουμε, ρίχνουμε λίγο τριμμένο αμύγδαλο, λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και πιπέρι. Απλώνουμε το δεύτερο φύλλο, το βουτυρώνουμε ρίχνουμε άλλη μία στρώση αμύγδαλο, κεφαλοτύρι και πιπέρι. Απλώνουμε το τρίτο βουτυρωμένο φύλλο ρίχνουμε την τελευταία στρώση από τα ίδια υλικά, καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο και το βουτυρώνουμε. Χαράζουμε το μιλφέιγ σε τετράγωνα κομμάτια και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Για την πατατοσαλάτα:
Βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με ζωμό λαχανικών. Κοβουμε τις βρασμένες πατάτες σε κομμάτια ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι, τη μουστάρδα, το ξίδι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το χυμό λάιμ. Λιώνουμε τις πατάτες με το πιρούνι και ανακατεύουμε. Σωτάρουμε σε βούτυρο το πικάντικο σαλάμι και το προσθέτουμε στην πατατοσαλάτα. Ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι, αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα λάιμ το θυμάρι και το λεμονοθύμαρο.

Σερβίρουμε σε στρώσεις δύο κομμάτια ψημένου φύλλου με λίγη πατατοσαλάτα από πάνω, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί, θυμάρι, λεμονοθύμαρο και σπόρους ροδιού.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page