ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ ΜΕ ΜΠΑΣΜΑΤΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Άννα Σπηλιώτη

Ημερομηνία προβολής 11/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. μύδια
  • 2 lt νερό
  • 400 γρ. χυμό ντομάτας Pummaro 
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 φλ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
  • 3 φύλλα δάφνης
  • ½ ματσ. άνηθο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μύδια, αφαιρώντας τα μουστάκια και ξύνοντας τα κελύφη από την κορυφή προς τα κάτω με ένα μαχαιράκι. Σε κατσαρόλα βάζουμε τα μύδια, τα σκεπάζουμε με νερό και τα αχνίζουμε, δηλαδή από τη στιγμή που θα βράσουνε τα αφήνουμε να αχνιστούν για 1 λεπτό. Όσο αχνίζουμε τα μύδια, πολτοποιούμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σουρώνουμε τα μύδια και το νερό που βράσανε το κρατάμε. Προσέχουμε το νερό που βράσανε τα μύδια πριν το ρίξουμε ξανά στην κατσαρόλα να μην έχει άμμο. 
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη δάφνη και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε το νερό από τα μύδια, χυμό ντομάτας και αφήνουμε να βράσουν για 5 – 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στο τέλος ρίχνουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, τα μύδια, 1 ζωμό λαχανικών, το ρύζι, αλάτι – πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 20 λεπτά χωρίς καπάκι. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει η σάλτσα, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να ρουφήξει τη σάλτσα και είναι έτοιμο!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page