ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΕ TAJINE

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΕ TAJINE - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

12 ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
2 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
2 ΚΑΡΟΤΑ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
250 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
350 ML ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ:
1½ Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
1 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΥΤΕΡΗ
2 Κ.Γ. ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ
1 Κ.Σ. ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ
2 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
1 Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ
ΑΛΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο γουδί, την γλυκιά πάπρικα, την καυτερή πάπρικα, τον κουρκουμά, την κανέλλα, το μαύρο πιπέρι, το κύμινο και το αλάτι.
Ρίχνουμε στα μπουτάκια κοτόπουλου το μισό από το μείγμα των μπαχαρικών, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο, να μαριναριστούν, για 20-30 λεπτά.
Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια, την μελιτζάνα σε κύβους και το κολοκυθάκι με το καρότο σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Σωτάρουμε το κρεμμύδι, την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά, για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και βάζουμε τα σωταρισμένα λαχανικά στο σκεύος tajin. Έπειτα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο, ρίχνουμε λίγο από το μείγμα των μπαχαρικών, σωτάρουμε την μελιτζάνα, το κολοκυθάκι, για 2-3 λεπτά και τα βάζουμε στο tajin. Προσθέτουμε την μαρινάδα του κοτόπουλου και τον μαϊντανό.
Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά και σωτάρουμε το καρότο με το σκόρδο. Προσθέτουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο και το θωρακίζουμε, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Βάζουμε τα θωρακισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο ταζίν, ρίχνουμε από πάνω το καρότο με τη σάλτσα. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς, για 3-4 ώρες, κοιτάζοντας ανά χρονικά διαστήματα τα υγρά του φαγητού.