ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝΟ & ΚΑΠΠΑΡΗ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/11/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Δημήτρη Κουρούμπαλη


Ημερομηνία Προβολής: 29/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακ. σπαγγέτι (ή λινγκουίνι)
  • 2 κονσ. τόνο σε νερό
  • 1 κρεμμύδι
  • 70 γρ. κάππαρη
  • 1 σφην. βότκα
  • Αλάτι
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κλων. θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σοταριστεί για 4-5 λεπτά. Ανοίγουμε τις κονσέρβες του τόνου και τον στραγγίζουμε καλά. Ξαναδυναμώνουμε τη θερμοκρασία στο τηγάνι και προσθέτουμε τον τόνο. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με τη βότκα. Προσθέτουμε την κάππαρη στραγγισμένη και ξεπλυμένη αν είναι πολύ αλμυρή και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και χωρίς να τα ξεπλύνουμε  σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο. Αδειάζουμε από πάνω τη σάλτσα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.