ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΑΒΓΟ ΠΟΣΕ & ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/12/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη


Ημερομηνία προβολής 13/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι 
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 αβγά
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα 
  • 1 – 2 σκελ. σκόρδο 
  • 3 λωρίδες μπέικον
  • Αγουρέλαιο Άλτις
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • Θυμάρι (προαιρετικά)
  • Καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό να βράσει, ξύδι και αν θέλουμε θυμάρι, πιπεριές καυτερές ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας. Για καλύτερο αποτέλεσμα καλό είναι να επιλέξουμε ένα φαρδύ σκεύος. Σπάμε το αβγό σε ένα μπολ, πλησιάζουμε το μπολ στο χείλος του σκεύους, με ένα κουτάλι δημιουργούμε μια δίνη στο νερό που σιγοβράζει και ρίχνουμε μέσα το αβγό. Το αβγό ποσέ είναι έτοιμο μέσα σε 1½ με 2 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από το κατσαρολάκι το βάζουμε σε μπολ με νερό και παγάκια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το μπέικον. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά πρώτα το μπέικον για να λιώσουν τα λιπάκια του και στη συνέχεια τα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα και αλάτι – πιπέρι. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό χοντροκομμένο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Βάζουμε τα μακαρόνια στο πιάτο σαν φωλιά και στο κέντρο τοποθετούμε το αβγό. Ραντίζουμε με αγουρέλαιο.