ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΕΥΚΗ ΤΑΡΤΑ ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Λαγό

Ημερομηνία προβολής 10/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 8 μερίδες)
Για τη βάση:

  • 400 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 200 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ

Για τη γέμιση;

  • 250 γρ. φυτική σαντιγύ Μorfat Creamy
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. κεράσια αποξηραμένα 
  • 40 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 70 γρ. κράνα αποξηραμένα
  • 60 γρ. πιπερόριζα γλασέ 
  • 60 γρ. φρουί γλασέ (προαιρετικά)
  • 40 γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 60 γρ. κονιάκ

Για τη σάλτσα:

  • 100 γρ. μέλι
  • 30 γρ. ούζο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε τη μαργαρίνη, την οποία έχουμε λιώσει σε ένα τηγανάκι και αφήνουμε να χλιαρέψει λίγο, και τα αναμειγνύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Κρατάμε 4 κ.σ. από το μείγμα της βάσης, για να γαρνίρουμε στο τέλος το γλυκό μας και το υπόλοιπο το αδειάζουμε σε μια φόρμα τάρτας και το στρώνουμε ομοιόμορφα καλύπτοντας καλά τον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αποξηραμένα φρούτα, το τζίντζερ ψιλοκομμένο και το φιστίκι θρυμματισμένο, τα περιχύνουμε με κονιάκ ή όποιο άλλο λικέρ θέλουμε και τα αφήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να μουλιάσουν.
Για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα με την φυτική σαντιγί, την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν την χτυπήσουμε στο μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε στη σαντιγί που μόλις χτυπήσαμε τη ζάχαρη, το γιαούρτι, τα αποξηραμένα φρούτα με το φιστίκι και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στη βάση της τάρτας και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά ή στην κατάψυξη για 1 ώρα και πριν σερβίρουμε αφήνουμε να ζεσταθεί για 15 λεπτά.
Ανακατεύουμε καλά το μέλι με το ούζο για να φτιάξουμε τη σάλτσα μας. Σερβίρουμε το γλυκό μας, πασπαλίζουμε με το μείγμα της βάσης που κρατήσαμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα ούζου και μελιού.