ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ & ΣΤΑΦΥΛΙ

Από τον Chef Θοδωρή Βουκελάτο

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ & ΣΤΑΦΥΛΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
4–5 ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
8 ΦΥΛΛΑ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟΥ
200 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
20 ML ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ BIO KALAMATA PAPADIMITRIOU
250 ML ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
1 ΦΛ. ΡΩΓΕΣ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟ Ή ΛΕΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το τριμμένο κρεμμύδι, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το φασκόμηλο και τα κοπανάκια κοτόπουλου, γυρίζοντάς τα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και να πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια, σβήνουμε με το λευκό κρασί και ρίχνουμε το βαλσαμικό βιολογικό ξίδι. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό, για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ένα τέταρτο πριν το τέλος προσθέτουμε τις ρώγες σταφυλιού και σερβίρουμε.