ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΣΚΙΟΥΛ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/06/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Pastry Chef Δημήτρη Λεμοντζόγλου

Ημερομηνία προβολής 03/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
Για 8 – 9 μερίδες

  • 1700 ml γάλα 
  • 40 γρ. καρύδα αποξηραμένη τριμμένη
  • 50 γρ. αμύγδαλο αποφλοιωμένο 
  • 150 γρ. ζάχαρη 
  • 1 αβγό 
  • 80 γρ. κορν φλάουρ 
  • 2 σταγόνες απόσταγμα αμυγδάλου (προαιρετικά)
  • Φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το 1 ½ lt γάλα στη κατσαρόλα να ζεσταθεί στους 40 βαθμούς (όσο να αντέχει το δάχτυλο). Περνάμε το αμύγδαλο από το μπλέντερ να γίνει σκόνη. Σε ένα μπολ βάζουμε τα 200 ml γάλακτος, το κορν φλάουρ, την πούδρα αμυγδάλου, την καρύδα, τη ζάχαρη, το αβγό και το απόσταγμα αμυγδάλου. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα, ανακατεύουμε συνέχεια όσο να πήξει. Προσέχουμε να αποσύρουμε από τη φωτιά όσο ακόμα η κρέμα μας δεν είναι πολύ πηχτή, γιατί η κρέμα μας θα πήξει κι άλλο όσο κρυώνει. Σερβίρουμε σε μπολ, διακοσμούμε με φιστίκια Αιγίνης που τρίβουμε σε μπλέντερ και τριμμένη ξερή καρύδα. Το γλυκό μας διατηρείται στο ψυγείο έως 3 ημέρες.