ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/02/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Γιώργο Παπακώστα

Ημερομηνία Προβολής: 25/02/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ

  • 2 1/3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη
  • ¾  φλ. λευκή ζάχαρη
  • ¾  κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 280 γρ. σοκολάτα
  • 220 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ κομμένη σε κύβους
  • 2 αβγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι. Δουλεύουμε στο μίξερ τη μαργαρίνη και τη χτυπάμε με την ζάχαρη, μέχρι να γίνει λεία. Προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ τα στερεά υλικά, που έχουμε ανακατέψει. Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος, βάζουμε την σοκολάτα σε κομματάκια και αναμιγνύουμε με σπάτουλα. Η ζύμη πρέπει να  γίνει μαλακή σαν του κουραμπιέ. Πλάθουμε μια μεγάλη μπάλα και την βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Την πιέζουμε με την παλάμη να ανοίξει και να πάρει το σχήμα ενός γιγαντιαίου μπισκότου. Ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει αφράτο. Αν θέλουμε το μπισκότο μας να παραμείνει μαλακό, μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, για να κρατήσει την υγρασία του.