ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΡΟΥΤΟΠΙΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/11/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Έστερ Σαρφάτι

Ημερομηνία Προβολής: 08/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

 

  • 2 μήλα
  • 1 μπανάνα
  • 40 γρ. σταφίδες
  • 25 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 75 ml νερό
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

 

Για τη ζύμη:

 

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 75 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • Κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα στρώνουμε στο ταψί.

Προσθέτουμε τη μπανάνα σε χοντρές φετούλες, τις σταφίδες, πσπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και περιχύνουμε με λίγο νερό και λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν τα φρούτα.

Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το Βιτάμ με τα χέρια και σχηματίζουμε ακανόνιστα κομματάκια ζύμης (crumbles).

Αδειάζουμε τα κομματάκια ζύμης μαζί με το αλεύρι πάνω από τα φρούτα.

Πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

Σερβίρουμε περιχύνοντας με λίγη κρέμα γάλακτος.

Αν θέλουμε μπορούμε εκτός από μήλα και μπανάνα να χρησιμοποιήσουμε και αχλάδι, ή ροδάκινο με βατόμουρα και να κάνουμε συνδυασμούς.