ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΒΡΑΣΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Από την Aριάδνη Gutu

ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΒΡΑΣΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

700 ΓΡ. ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΤRΑΤΑ ON ICE
2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΤΑTΕΣ
3 ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΡΟΤΑ
2 ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
1 Κ.Σ. ΡΙΓΑΝΗ ΦΡΕΣΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
2 Κ.Σ. ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
150 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
1½ Κ.Σ. ΜΕΛΙ
ΧYΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝI
½ Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε ένα αντικολλητικό ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά.
Βράζουμε σε νερό τις πατάτες, τα παντζάρια και τα καρότα, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη φλούδα και αφού κρυώσουν καλά τρίβουμε τα βραστά λαχανικά.

Για το dressing:
Βάζουμε σε ένα μπολ το μέλι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τη φρέσκια ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου και απλώνουμε πάνω από κάθε φιλέτο σε στρώσεις τα τριμμένα λαχανικά περιχύνοντας ενδιάμεσα με το dressing. Απλώνουμε την τριμμένη πατάτα και περιχύνουμε με λίγο dressing. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και το τριμμένο παντζάρι, περιχύνουμε με λίγο ακόμα dressing και στολίζουμε με φρέσκια ρίγανη και άνηθο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page