ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/10/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Κώστα Τσίγκα

Ημερομηνία Προβολής: 31/10/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ψαρονέφρι χοιρινό [400 γρ.]
  • 1 μπρόκολο
  • 4 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κ.σ. γλυκό κόκκινο κρασί
  • 2-3 κ.σ. σησαμέλαιο μαύρο
  • 1 κ.σ. κορν φλαουρ
  • 100 γρ. φρέσκο τζίντζερ
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • Νερό
  • 1 κ.σ. oyster sauce
  • Ζάχαρη μαύρη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/3 ματσ. κόλιαντρο ή μαϊντανό
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • ½ κ.γ. κύμινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες και λωρίδες και το βάζουμε με σησαμέλαιο και corn flour σε μεγάλο μπολ.

Ανακατεύουμε να πάει η μαρινάδα παντού και μαρινάρουμε για 10-15 λεπτά.

Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκίτσες και το αχνίζουμε σε βαθύ τηγάνι σκεπασμένο με ελάχιστο νερό και λίγο αλάτι για 3-4 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε σκόρδο και τζίντζερ και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετούλες.

Σε γουόκ ζεσταίνουμε λίγο σησαμέλαιο και σωτάρουμε το τζίντζερ και το σκόρδο με ένα κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο.

Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το χοιρινό και μόλις πάρει χρώμα βάζουμε το μπρόκολο και σβήνουμε με γλυκό κόκκινο κρασί και oyster sauce.

Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε μαύρη ζάχαρη και σουσάμι και τελειώνουμε με το φρέσκο πράσινο κρεμμύδι μαγειρεύοντας για 3 λεπτά επιπλέον.

Σε ελάχιστο νερό ρίχνουμε το μπούκοβο και το αφήνουμε να μουλιάσει για λίγα λεπτά.

Σερβίρουμε σε πιάτο πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και περιχύνουμε με το μουλιασμένο μπούκοβο.

Ιδανικά συνοδεύεται με ρύζι.