ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΡΝΑΚΙ ΣΩΤΕ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ & ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΑΡΝΑΚΙ ΣΩΤΕ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ & ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/04/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΑΡΝΑΚΙ ΣΩΤΕ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ & ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

 

650 ΓΡ. ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΑΠΟ ΜΠΟΥΤΙ

5 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ

1/2 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

1 ΜΑΤΣ. ΔΥΟΣΜΟ

½ Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ:

3 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

1 ΝΤΟΜΑΤΑ

1 ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ

1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ

¼ Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ

3-4 ΣΤΑΓΟΝΕΣ TABASCO

10 ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ

1 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΡOΔΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU

50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

Για το αρνάκι

Μαρινάρουμε τα αρνίσια παϊδάκια με το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και. το σκόρδο.

Για τον πουρέ μελιτζάνας καθαρίζουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε σε κυβάκια ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και τις ψήνουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τύπου γουόκ με ελαιόλαδο, για 10 λεπτά.

Αφού ψηθούν ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες μαζί με τη ντομάτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, ρίχνουμε την πάπρικα, το Tabasco και τον δύοσμο. Όταν ο χειροποίητος πουρές είναι έτοιμος προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού ρόδι και πιπέρι.

Στο ίδιο τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο θωρακίζουμε τα παιδάκια σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, σβήνουμε με το λευκό γλυκό κρασί και αφήνουμε το κρέας να σιγομαγειρευτεί μέχρι να δέσει η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τον δυόσμο.

Σερβίρουμε τα παϊδάκια με τον πουρέ μελιτζάνας και περιχύνουμε με τη σάλτσα από τα παϊδάκια.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page