ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ & ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/04/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 15/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα

Για τη σαλάτα:

  • 8 κρεμμύδια φρέσκα
  • 8 σπαράγγια
  • ¼ ματσ. μάραθο
  • ¼ ματσ. μαϊντανό
  • 10 φράουλες
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 κ.σ. μαυροκούκι

Για το dressing:

  • 60 γρ. λευκό ξίδι
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • ¼ κ.γ σουμάκ
  • 120 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σαλάτα:
Κόβουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια.
Ψήνουμε τα κρεμμύδια και τις κορυφές από τα σπαράγγια στο τηγάνι, για 3-4 λεπτά, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς.
Κάνουμε φλοίδες το υπόλοιπο μέρος των σπαραγγιών με το εργαλείο που
ξεφλουδίζουμε τα καρότα. Βάζουμε τις φλοίδες από τα σπαράγγια μέσα σε
ένα μπολ με νερό και πάγο για να κρατήσουν το σχήμα τους και τα κρατάμε
στην άκρη.

Για το ντρέσινγκ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το ξίδι, την καστανή ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και το σουμάκ. Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ενώ ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Κόβουμε το ανθότυρο σε λεπτές φέτες και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε από πάνω τα ψημένα σπαράγγια, το μείγμα μάραθου και μαϊντανού και τις κορυφές από τα σπαράγγια.
Γαρνίρουμε με κουκουνάρι και μαυροκούκι.
Προσθέτουμε τον μάραθο και τον μαϊντανό, τις φλοίδες από τα σπαράγγια και τις φράουλες.
Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.