ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ LEMON CAKE ΜΕ FROSTING & ΜΑΡΕΓΚΕΣ

Aπό τον Pastry Chef Τιμολέων Βλάχου

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ LEMON CAKE ΜΕ FROSTING & ΜΑΡΕΓΚΕΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
280 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
5 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
170 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
370 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
120 ΓΡ. ΑΒΓΑ
250 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
5 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
25 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
25 ML ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ CREAM CHEESE FROSTING:
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
125 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
300 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ:
100 ΓΡ. ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΒΓΟΥ
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και τα αφήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να αρωματιστεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, ένα-ένα τα αβγά, την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.

Γεμίζουμε με το μείγμα της ζύμης δύο μικρές στενόμακρες φόρμες του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 40-45 λεπτά.
Αφού κρυώσει το κέικ το σιροπιάζουμε.

Για τη μαρέγκα:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη. Μόλις διογκωθούν και σφίξουν, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 100 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα.

Για το frosting με τυρί κρέμα:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το φρέσκο τυρί κρέμα και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Aφού ψηθεί, απλώνουμε το frosting στην επιφάνεια του lemon cake και προσθέτουμε τις μαρέγκες.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page