ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΕΣΤΟ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΠΑΣΤΕΛΑΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Λεονάρδο Ρούσσο
Ημέρα προβολής 13/05/15
ΥΛΙΚΑ
Για 4 κομμάτια
  • 4 μεγάλα λουκούμια σε διάφορες γεύσεις 
  • ½  φύλλο σφολιάτας 
  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη 
  • 2 κομμάτια παστελαριά 
Για την παστελαριά:
  • 2 σύκα αποξηραμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Σουσάμι
  • Κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την παστελαριά:
Ανοίγουμε τα αποξηραμένα σύκα, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και κανέλλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.
Αποθηκεύουμε την παστελαριά σε αεροστεγές δοχείο ή σε ένα τάπερ και την διατηρούμε εκτός ψυγείου.
Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 4 κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 5 λεπτά. 
Κόβουμε την παστελαριά σε μικρά κομμάτια και την ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο. 
Τοποθετούμε ένα κομμάτι λουκούμι πάνω σε κάθε ψημένο φύλλο σφολιάτας και τα ξαναψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για άλλα 5-6 λεπτά. Πασπαλίζουμε τα ζεστά λουκούμια στη σφολιάτα με άχνη ζάχαρη. 
Τοποθετούμε από πάνω την παστελαριά και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα άχνη ζάχαρη.