ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/12/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Γιώργο Στυλιανουδάκη

Ημέρα προβολής 10/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
YΛΙΚΑ
- 1 φλ. χόντρο (σιτάρι χοντροαλεσμένο)
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά
- 1 κολοκύθι
- 1 μελιτζάνα
- 1 ντομάτα
- 1 πατάτα
- 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την πιπεριά, το κολοκυθάκι, την μελιτζάνα και την πατάτα σε κύβους. Κόβουμε σε καρεδάκια το κρεμμύδι. Τρίβουμε την ντομάτα.
Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με βούτυρο το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε την πιπεριά, το κολοκυθάκι, τη μελιτζάνα, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό και αφήνουμε τα λαχανικά σε χαμηλή φωτιά να βράσουν, για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και όταν ξαναρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε 3 φλιτζάνια νερό.
Όταν αρχίσει να βράζει ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον χόντρο και την πατάτα, αλάτι, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε σε μέτρια τη θερμοκρασία. Το σιτάρι θέλει περίπου μισή ώρα να γίνει, πολλές φορές και 40 λεπτά ανάλογα με την ποιότητά του. Έτσι πιθανόν να χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό, κατά προτίμηση ζεστό, για να μη σταματήσει ο βρασμός.
Όταν είναι έτοιμο (πρέπει να έχει λίγο ζουμάκι) αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με πετσέτα για ένα δεκάλεπτο, ώστε να τραβήξει το φαγητό τα υγρά του και σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πιπέρι.