ΣΥΝΤΑΓΕΣ

WRAP ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΨΗMENO ΣΕ ΓΛΑΣΟ ΑΠΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΚΕΤΣΑΠ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/05/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Ανδρέα Λαγό

Ημερομηνία Προβολής: 24/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα

  • 6 λουκάνικα χωριάτικα IFANTIS
  • 2 κ.σ μουστάρδα Hellmann’s
  • 2 κ.σ κέτσαπ Hellmann’s με 50% λιγότερη ζάχαρη
  • 2 κ.σ καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 πακέτο τορτίγιες
  • 12 φύλλα μαρούλι
  • 2 ντομάτες

Για τη σάλτσα καλαμπόκι:

  • 12 κ.σ καλαμπόκι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κρεμμύδι 
  • ½ πιπερίτσα τσίλι
  • 4 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. σταφίδες
  • 2 κ.σ. σπόρους κόλιανδρου
  • 1/3 ματσ. μαιντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση, τα χαράζουμε ελαφρά σε διάφορα σημεία κάθετα και τα ψήνουμε χωρίς λάδι σε προθερμασμένο σχαροτήγανο (ή στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά).

Ετοιμάζουμε το γλάσο βάζοντας σε ένα μπολ την μουστάρδα, την κέτσαπ, τη ζάχαρη, 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Καθώς ψήνονται τα λουκάνικα με ένα πινελάκι τα αλείφουμε με το γλάσο γυρνώντας τα για να πάει το γλάσο παντού και να αρχίσουν τα λουκάνικα να καραμελώνουν. Μόλις ψηθούν τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να ξανθύνει με λίγο ελαιόλαδο.

Για τη σάλτσα καλαμποκιού βάζουμε το καλαμπόκι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ξύδι, μέλι, το σωταρισμένο κρεμμύδι, λίγο κόλιανδρο, τις σταφίδες, το τσίλι (λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με το πόσο καυτερό μας αρέσει), χοντροκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αν έχουμε χρόνο ιδανικά τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα περίπου. 

Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και μετά σε λεπτές φετούλες. Κόβουμε παραλληλόγραμμα κομμάτια λαδόκολλας με μήκος λίγο μεγαλύτερο από την τορτίγια. Ακουμπάμε σε πάγκο τη λαδόκολλα, από πάνω την τορτίγια, μέσα στην τορτίγια ένα λουκάνικο με 1-2 φύλλα μαρουλιού και 2-3 φετούλες ντομάτας. 

Προσθέτουμε μια-δύο κουταλιές σάλτσα καλαμπόκι, τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και δένουμε γύρω από τη λαδόκολλα με σπάγκο.

Τα φυλάμε σε ταπεράκι μέχρι την ώρα που θα τα καταναλώσουμε.