ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/03/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία Προβολής: 22/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
- Xυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- Xυμό από 2 πορτοκάλια
- 1 σφηνάκι λιμοντσέλο (λικέρ λεμόνι)
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 5 κ.σ. μαρμελάδα λεμόνι
- Φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε ξύσμα από ένα λέμονι και στη συνέχεια το στίβουμε. Στίβουμε και τα πορτοκάλια. Αναμιγνύουμε τους δυο χυμούς σε ένα μπολ και προσθέτουμε ένα σφηνάκι λιμοντσέλο. Αν θέλουμε να είναι πιο ξινό το γλυκό βάζουμε χυμό από 2 λεμόνια και 1 πορτοκάλι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα με το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού. Βουτάμε τα μπισκότα στο μείγμα των χυμών για να μουλιάσουν λίγο και να σπάνε πιο εύκολα. Προαιρετικά, αν θέλουμε να ενισχύσουμε την λεμονάτη γεύση, προσθέτουμε μαρμελάδα λεμόνι, αραιωμένη σε ένα μπρίκι με λίγο νεράκι.
Συνθέτουμε το trifle: σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε πρώτα μια στρώση σπασμένα μπισκότα. Προσθέτουμε 2-3 διαδοχικές στρώσεις κρέμα-μαρμελάδα-μπισκότα. Τελειώνουμε με μια στρώση κρέμα και διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου.