ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/11/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Aλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο
Hμέρα προβολής 19/11/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 2 μερίδες
- 120 γρ. ξινό τραχανά
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 100 γρ. λουκάνικο χωριάτικο Ιfantis
- 120 γρ. σάλτσα ντομάτας (ή ντομάτα κονκασέ)
- 1½ lt ζωμό λαχανικών (ή νερό)
- 50 ml λευκό κρασί
- 4 ντοματίνια
- 70-80 γρ. σφέλα
- ½ ματσ. άνηθο
- 1 κ.γ. βούτυρο Lurpak
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες. Το σωτάρουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα και το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Στο ίδιο σκεύος, σωτάρουμε, το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σε χαμηλή φωτιά, και προσθέτουμε τον τραχανά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το ζωμό και αλατίζουμε.
Αφήνουμε να σιγοβράσει, για 10-12 λεπτά, και ανακατεύουμε, ανά διαστήματα, και ειδικότερα στα πρώτα 1-2 λεπτά, με έναν αβγοδάρτη, για να σπάσουν τα χονδρά κομμάτια τραχανά και να μην κολλήσει.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το λουκάνικο και δένουμε με το βούτυρο. Βάζουμε τη σφέλα, σπασμένη με το χέρι, και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Σερβίρουμε τον τραχανά ζεστό, με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί.