ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/04/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Αντωνία Παπακωνσταντίνου
Ημερομηνία προβολής 19/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. καλαμαράκια
- 1 κ.σ. κόκκους κόλιανδρου
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- Ξύσμα & χυμό από 2 λεμόνια
- Αλάτι – πιπέρι
- Ελαιόλαδο Άλτις για το τηγάνισμα
- Φύλλα κόλιανδρου για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε, αλατίζουμε τα καλαμαράκια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε.
Περνάμε τα καλαμαράκια από το μείγμα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, ρίχνουμε τους κόκκους κόλιανδρου μέχρι να πάρουν χρώμα, τους αφαιρούμε και τους αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα καλαμαράκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε 1 – 2 λεπτά να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα. Τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε σε αποροφητικό χαρτί.
Βάζουμε τα καλαμαράκια σε πιατέλα, προσθέτουμε τους κόκκους κόλιανδρου και το ξύσμα λεμονιού. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα του κόλιανδρου και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.