ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/06/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Δημήτρη Πέτκο
Ημέρα προβολής: 10/06/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
500 ml Arla Lactofree
50 γρ. ζάχαρη
50 γρ. σιμιγδάλι
100 γρ. σοκολάτα 35%
100 γρ. χουρμάδες
1 φύλλο κρούστας
1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
Παγωτό βανίλια (για το σερβίρισμα)
Φιστίκια Αιγίνης (για πασπάλισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το lactofree, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα και τους χουρμάδες ψιλοκομμένους.
Απλώνουμε την κρέμα σε ένα ταψί, την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη, να ακουμπάει πάνω στην κρέμα και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.
Kόβουμε το 1/3 από το φύλλο κρούστας, το ανοίγουμε και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε στην άκρη κάθε φύλλου μισή κουταλιά από τη γέμιση και τα τυλίγουμε σε ρολό. Αλείφουμε την άκρη των φύλλων με βούτυρο και τα κλείνουμε.
Στη συνέχεια τηγανίζουμε τα spring rolls σε ηλιέλαιο.
Tα σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.