ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/11/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Μανώλη Θλιβερό
Ημερομηνία προβολής 15/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. καπνιστή γαλοπούλα Fouantré IFANTIS
- 1 κ. πατάτες
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελ. σκόρδο
- 2 πράσα
- 1½ lt νερό
- 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
- 3 φλ. ψιλοκομμένο λάχανο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 πιπεριά τσίλι
- Αλάτι – πιπέρι
- Ελαιόλαδο Άλτις
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ζωμό κότας, τα κρεμμύδια χονδροκομμένα και τα πράσα, το σκόρδο, τις πατάτες χοντροκομμένες, την πιπεριά τσίλι, αλάτι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σοτάρουμε το λάχανο για 10 λεπτά σε ένα τηγάνι. Πολτοποιούμε τα λαχανικά μέσα στη κατσαρόλα, όπου έχουμε ρίξει και το ελαιόλαδο κατά τη διάρκεια που βράζουν. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά και προσθέτουμε στη σούπα μας το χυμό λεμονιού. Κόβουμε τη καπνιστή γαλοπούλα σε κυβάκια και την σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το λάχανο.
Σερβίρουμε τη σούπα μας σε βαθύ πιάτο, βάζουμε στο κέντρο το σοταρισμένο λάχανο, από πάνω τη γαλοπούλα και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.