ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/11/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Ανδρέα Λαγό
Ημερομηνία Προβολής: 18/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για 5 μερίδες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 2 κρεμμύδια φρέσκα
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 καρότο
- 1 κλων. σέλερι
- 4 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
- 2-3 κ.σ. μπαλσάμικο
- 700 γρ. χυμό ντομάτας Pummaro
- 1 σπιτικό ζωμό κότας Knorr
- 50 γρ. πελτέ ντομάτας Pummaro
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- ½ καρβέλι χωριάτικο ψωμί
- Πελτέ ντομάτας Pummaro για επάλειψη
- 180 γρ. κασέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, το σέλερι και το σκόρδο.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη (για να γίνει πιο γρήγορα) και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε καλά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για ακόμα 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το μπαλσάμικο, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, λίγη ζάχαρη και το ζωμό κότας. Προσθέτουμε ζεστό νερό για να διαλυθεί ο ζωμός και ένα κλωναράκι θυμάρι και αφήνουμε να βράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει.
Στη συνέχεια αφαιρούμε το θυμάρι και με την βοήθεια ενός bimer ή ενός blender πολτοποιούμε τη σούπα για νε έχει πιο βελούδινη υφή.
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, και τις φρυγανίζουμε.
Τρίβουμε το κασέρι
Σε μικρά πυρίμαχα σκεύη σαν αυτά που χρησιμοποιούμε για το σουφλέ ή μικρά πήλινα μοιράζουμε τη σούπα, τοποθετούμε μέσα από μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί, αλείφουμε με λίγο πελτέ και πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι.
Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, θυμάρι, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τοποθετούμε στο γκρίλ του φούρνου για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει καλά το τυρί.
Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι, μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.