ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/05/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 ΜΕΣΑΙΑ ΑΒΓΑ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
60 ΓΡ. ΠΟΥΔΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
110 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
120 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
5 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ:
2 ΜΕΣΑΙΑ ΑΒΓΑ
90 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
70 ML ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
½ K.Γ. ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
20 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
150 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα:
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι, σε δυνατή φωτιά, τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το τριμμένο τζίντζερ, το ξύσμα λεμονιού, τα ελαφρώς χτυπημένα αβγά και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα, μέχρι να πήξει. Έπειτα σουρώνουμε την κρέμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο και τη χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα λεμονιού σε θήκες για παγάκια και τη βάζουμε στην κατάψυξη, για περίπου 2 ώρες, μέχρι να παγώσει.
Για τη ζύμη:
Λιώνουμε σε ένα τηγανάκι το βούτυρο. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι κοσκινισμένο, την πούδρα αμυγδάλου,το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει η ζύμη του σουφλέ.
Βουτυρώνουμε 6 μικρά τσέρκια, με διάμετρο 5 εκ. ή μια φόρμα για cupcakes (6 θήκες). Γεμίζουμε το καθένα με μια κουταλιά, από το μείγμα της ζύμης, μέχρι το 1/3 της θήκης. Βάζουμε στο κέντρο το παγάκι με την κρέμα λεμονιού και προσθέτουμε λίγη ακόμη ζύμη, μέχρι τα 2/3 της θήκης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 14 λεπτά.
Σερβίρουμε με φρέσκο τυρί κρέμα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και στολίζουμε με δυόσμο.