ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/05/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Τασούλα Κουφοπούλου
Ημέρα προβολής 14/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 1 φόρμα του κέικ με τρύπα
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 250 γρ. καστανή ζάχαρη
- 4 αβγά
- 3 βανίλιες
- 300 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 5 φράουλες
- 4 κ.σ. παγωτό Carte D or Stracciatella
- 2 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας Carte D or
Για τη σος παγωτού:
- 4 κ.σ. παγωτό Carte D or Stracciatella
- 5 φράουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο με τη σοκολάτα γάλακτος, στο φούρνο μικροκυμάτων, σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε το μείγμα της σοκολάτας να κρυώσει για 5 λεπτά.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια, προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας, τη βανίλια, το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε το μείγμα από τα αβγά και ανακατεύουμε, απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε κι άλλο αλεύρι, αν χρειαστεί και βάζουμε κομματάκια από τη σοκολάτα κουβερτούρα.
Αλείφουμε μια φόρμα του κέικ με μαργαρίνη με βούτυρο και την αλευρώνουμε. Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε για 30 λεπτά, στους 175 βαθμούς.
Βάζουμε στο κέντρο του κέικ το παγωτό και γύρω γύρω στολίζουμε με φράουλες.
Για τη σος παγωτού:
Χτυπάμε στο μούλτι το παγωτό με τις φράουλες, μέχρι να γίνουν σος.
Περιχύνουμε το κέικ με τη σος παγωτού και γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας.