ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΕΝΤΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Nomad Chef Aνδρέα Λαγό

Hμέρα προβολής 19/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

YΛΙΚΑ
Για 8 άτομα

Για το κέικ:

  • 150 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 9 κ.σ. κακάο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 μεγάλα αβγά ή 3 μικρά
  • 120 γρ. καφέ εσπρέσσο
  • 120 γρ. γάλα


Για την κρέμα μέντας:

  • 650 γρ. τύρι κρέμα
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 6 κ.γ. λικέρ μέντας
  • 4 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Για τη διακόσμηση:

  • Σοκολάτα μέντας
  • Φύλλα μέντας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, για 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.  
Βάζουμε τον καφέ εσπρέσσο στο μείγμα του κέικ, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, το γάλα και ανακατεύουμε με το χέρι.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 φόρμες 22εκ. με λαδόκολλα και περιχύνουμε με λίγο νερό την επιφάνεια του κέικ, για να γίνει επίπεδο και να μην φουσκώσει.
Έπειτα το ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, για 25 λεπτά, στους 170 βαθμούς, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βάλουμε στο κέντρο του κέικ.

Για την κρέμα μέντας:

Χτυπάμε στο μίξερ απαλά με το φτερό το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη, για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το λικέρ μέντας και σταγόνες από πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με το χέρι.

Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο, τα αφήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία και στη συνέχεια τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Απλώνουμε το ¼ της κρέμας πάνω στο ένα κομμάτι κέικ και στη συνέχεια το καλύπτουμε με το άλλο κέικ.
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με την υπόλοιπη κρέμα, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας από σιλικόνη.
Καλό είναι να βουτάμε που και που την σπάτουλα σε ζεστό νερό για να φτιάξουμε πιο λεία επιφάνεια.
Διακοσμούμε με σοκολάτα μέντας, σπασμένη σε ακανόνιστα κομμάτια και με φύλλα μέντας.

** Για να γίνει σταθερό το κέικ, το βάζουμε για 1-2 λεπτά στην κατάψυξη με τη γέμισή του.