ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΥΚΩΤΟΜΠΡΙΑΜΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/01/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τη Γιάννα Παπαγεωργίου
ΥΛΙΚΑ
Για ταψί 31×24
  • 1 μικρή αρνίσια ή κατσικίσια συκωταριά 
  • 200 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • 1 ματσ. άνηθο
  • ½ ματσ. δυόσμο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε την συκωταριά σε αρκετό νερό, την αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να κρυώσει και την κόβουμε κυβάκια.
Ψιλοκόβουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, με βούτυρο. Όταν το κρεμμύδι γίνει διάφανο, προσθέτουμε τη βρασμένη συκωταριά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε το βούτυρο, το ρύζι, τον μαϊντανό τον άνηθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα της συκωταριάς σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τέσσερα ποτήρια ζεστό νερό και το υπόλοιπο βούτυρο. 
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 περίπου λεπτά.