ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/01/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τη Γιάννα Παπαγεωργίου

Ημέρα προβολής 28/01/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για ταψί 31×24
- 1 μικρή αρνίσια ή κατσικίσια συκωταριά
- 200 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 1 ματσ. μαϊντανό
- 1 ματσ. άνηθο
- ½ ματσ. δυόσμο
- 3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 150 γρ. βούτυρο Lurpak
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε την συκωταριά σε αρκετό νερό, την αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να κρυώσει και την κόβουμε κυβάκια.
Ψιλοκόβουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, με βούτυρο. Όταν το κρεμμύδι γίνει διάφανο, προσθέτουμε τη βρασμένη συκωταριά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε το βούτυρο, το ρύζι, τον μαϊντανό τον άνηθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα της συκωταριάς σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τέσσερα ποτήρια ζεστό νερό και το υπόλοιπο βούτυρο.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 περίπου λεπτά.