ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΟΥΡΙ – ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΑΛΑΧΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/01/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Βασίλη Ακρίβο


Ημερομηνία Προβολής: 24/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. σαλάχι
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • Αγουρέλαιο Άλτις
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το σαλάχι μέσα σε βαθύ σκεύος με άφθονο αλατισμένο νερό, για 6-7 λεπτά. Το βγάζουμε σε πιατέλα για να έρθει σε  θερμοκρασία δωματίου, ώστε να μπορούμε να το πιάσουμε μαδήσουμε πιο εύκολα.

Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον βάζουμε σε μεγάλο μπολ μαζί με το κρεμμύδι.

Κρατάμε το σαλάχι από την κορυφή και με το χέρι και ένα μαχαιρι ή κουτάλι σιγά σιγά “μαδάμε” το σαλάχι. Η σάρκα του χωρίζεται πολύ εύκολα από τα κόκκαλα. Αφού βγάλουμε τη σάρκα τη μαδάμε σε μικρότερα κομμάτια με τα χέρια.

Προσθέτουμε τη σάρκα στο μπολ με τον μαϊντανό και το κρεμμύδι. Στίβουμε το λεμόνι και αδειάζουμε το χυμό στο μπολ. Βάζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το δοκιμάζουμε για το αλάτι. Ραντίζουμε με αγουρέλαιο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε πιατέλα με λίγο επιπλέον ωμό αγουρέλαιο.

Η σαλάτα με το σαλάχι διατηρείται στο ψυγείο έως και δύο μέρες.