ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/04/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Νίκη Μηταρέα
Ημερομηνία Προβολής: 04/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλ. πλιγούρι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
- 1 ντομάτα κονκασέ Pummaro
- 2-3 μπουκετάκια κουνουπίδι
- 2 καρότα
- Φύλλα φρέσκου δυόσμου
- Μπούκοβο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το πλιγούρι και το καλύπτουμε με χλιαρό νερό, περίπου 1-2 ώρες μέχρι να μουλιάσει και να απορροφήσει το νερό του. Είναι καλό να κρατάει λίγο, να είναι αλ τέντε. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την σάλτσα. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ρίχνουμε μέσα ντομάτα κονκασέ και 1 κ.γ. ντοματοπελτέ για πιο έντονο χρώμα. Αλατίζουμε και προσθέτουμε μπούκοβο, ανάλογα με το πόσο καυτερό αντέχουμε. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σουρώνουμε το πλιγούρι (αν δεν έχει ρουφήξει όλο το υγρό του) και το ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα. Το ανακατεύουμε καλά με την σάλτσα. Στολίζουμε με ωμά μπουκετάκια κουνουπίδι και τριμμένο καρότο. Για τελευταία πινελιά προσθέτουμε λίγα φύλλα δυόσμου.